Novo Nordisk: Tidligere ind i patientliv via Victoza

Novo Nordisks nyeste produkt-hit, Victoza , skal bringe koncernen tidligere ind i sukkersygepatienternes liv end den traditionelle insulinbehandling har gjort. Det sagde medicinalkoncernens finansdirektør, CFO, Jesper Brandgaard, i sit indlæg på Dansk Aktionærforenings Aktiemesse i København torsdag.

- Victoza, som er et GLP-1 middel, henvender sig til patienter med type II-diabetes. I begyndelsen af sygdommen behandles patienterne med tabletter, og efter typisk seks-otte år er der brug for supplerende behandling. Med GLP-1 kan vi komme ind i den fase, før den supplerende behandling med insulin er nødvendig. Også fordi Victoza virker mod fedme, som jo også er et problem for de fleste af patienterne, forklarede Jesper Brandgaard og uddybede:

- Vi har en andel af insulinmakedet, som er på ca. 75 mia. kr., på 50 pct. Og så er der et tabletmarked på andre 75 mia. kr., som vi ikke er i. GLP-1 lægger sig mellem de to markeder, så derfor regner vi med at kunne tage en del af tabletmarkedet med Victoza, sagde Jesper Brandgaard...

BRANCHENYT
Læs også