Finansfokus - fredag

Ugens største præsentation bliver fredagens ISM erhvervstillidsbarometer, og det kan give en afventende handel frem mod eftermiddagens ISM.

Fredag formiddag fremlægges det europæiske erhvervstillidsbarometer PMI, men det er den reviderede udgave, og den har sjældent den helt store effekt på aktiemarkederne. Analytikerne venter, at den reviderede PMI for september vil fastholde niveauet på 53,6 for eurozonen.

Det vigtige ISM-erhvervstillidsbarometer for september offentliggøres kl. 16.00, hvor økonomerne venter et mindre tilbagefald efter den overraskende solide fremgang i august. Økonomerne venter et fald til 54,5 i september i forhold til 56,3 i august. Den overraskende fremgang i august skyldtes en bedring i nyansættelserne i industrisektoren, samt en øget produktion. Den overraskende fremgang i august skyldtes en bedring i nyansættelserne i industrisektoren, samt en øget produktion. Forud for offentliggørelsen af ISM-erhvervstillidsbarometeret har det regionale barometer fra New York skuffet med et stort fald i september, hvor der var ventet en mindre fremgang, mens Philadelphia skuffede lidt. Torsdag fik optimismen gødning, da det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago leverede en solid positiv overraskelse. Det bliver spændende, om ISM kan fastholde det høje niveau og dermed indikere fortsat opsving i industrien. Et svagt ISM vil lægge yderligere pres på den amerikanske centralbank for at gennemføre kvantitative lempelser ved opkøb af statsobligationer...

BRANCHENYT
Læs også