Investorerne søgte over i aktiemarkedet

C20 vekslede torsdag morgenstundens fald til stigninger, og indekset sluttede 0,4 pct. højere i 416,96. Det skete efter eftermiddagens positive amerikanske erhvervstillidstal. Bankerne havde solid medgang, mens A.P. Møller - Mærsk lå i den tunge ende af indekset.

- Aktierne fik torsdag eftermiddag et pænt løft efter et rigtigt fornuftigt tal for erhvervstillidsbarometret Chicago PMI. Det løftede udsigterne for ISM-rapporten fredag, sagde aktiechef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Danske Bank vendte et kurstab til et plus på 3,9 pct. til 131,9 kr. Deutsche Banks koncerndirektør Josef Ackermann meddelte ved en konference i London, at salgs- og handelsindtægter i tredje kvartal minimum var på niveau med de høje niveauer i samme periode i fjor efter en stærk udvikling i september. Separat havde de irske banker Anglo Irish og Allied Irish Banks brug for frisk kapital fra den irske stat. Den irske finansminister Brian Lenihan sagde, at det er sandsynligt, at staten kommer til at sidde på majoriteten i Allied Irish. Staten har allerede aktiemajoriteten i Anglo Irish Bank...

BRANCHENYT
Læs også