Danskerne på jagt efter sikkerhed

Investeringsforeningerne mærker en stor interesse for obligationer, mens kunderne ikke vil købe aktier. Der er stadig frygt for en ny økonomisk nedtur.

Danskere efterspørger obligationer i stor stil, mens der ikke er interesse for aktier.

Det viser en opgørelse over årets salg i de danske investeringsforeninger, som 825.000 danskere sparer op i.

Der er netto købt for 40,5 mia. kr. obligationer i årets løb, mens der har været et udsalg af aktier for i alt to mia. kr.

»Vi anbefaler, at folk rebalancerer deres porteføljer, men det har ikke fået folk til at gå ind i aktiemarkedet. Aktier kostede penge i 2008, og brændt barn skyr ilden,« siger Peter Møller Lassen, direktør i Sparinvest.

45 pct. af den nettoformue på knap 32 mia. kr., som investorerne har placeret i år, er endt i danske obligationer, mens 82 pct. er spenderet på udenlandske obligationer. Når tallet er større end 100 pct., skyldes det, at der har været et nettosalg af hedgefonde, danske og udenlandske aktier samt blandede afdelinger med både aktier og obligationer.

Jyske Invests kunder har indløst for 700 mio. kr. aktier og købt for 1,2 mia. kr. obligationer primært fra højrentelande.

»Der er en meget positiv interesse for udviklingslandene, mens folk trækker sig ud af aktierne, fordi de ønsker at nedbringe risikoen,« siger Finn Beck, afd. dir. i Jyske Invest.

Frygt for ny krise


..

BRANCHENYT
Læs også