Aktier: Cykliske aktier løfter C20

Der er medgang til de cykliske aktier mandag over middag. Det toneangivende C20-indeks ligger 0,8 pct. højere i 418,81, mens de europæiske indeks stiger 0,2-0,3 pct. Vestas kan være på vej med at offentliggøre en ny ordre fra USA. Derudover vil A.P. Møller - Mærsk fremover selv sælge sin gas på markedet.

De cykliske aktier har mandag over middag øget morgenens fremgang. Ingeniørkoncernen FLSmidth stiger 2,2 pct. til kurs 385,8, og transportkoncernen DSV ligger 2,2 pct. højere i kurs 111,1.

Vestas har genvundet mandag morgens fald og ligger 0,1 pct. højere i kurs 202,1. Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) er klar til at underskrive en aftale om at opstille 56 vindmøller i Bonneville County. Det skriver Utah-avisen Daily Herald. UAMPS mødes med Vestas, der skal levere møllerne, på tirsdag for at underskrive en aftale, der skal sikre, at møllerne vil være oppe at køre til december næste år. Konkurrenten Siemens Wind Power vil øge sin andel af vindmøllemarkedet og overgå markedslederne Vestas og GE. Det skriver den tyske avis Handelsblatt. Siemens vil især øge salget af møller i Kina og USA. Yderligere sænker finanshuset UBS sin anbefaling på den spanske konkurrent Gamesa til "sælg" fra "neutral"...

BRANCHENYT
Læs også