Huspriser står til nye øretæver

De økonomiske vismænd tror, boligpriserne reelt fortsat er 10-20 pct. for dyre.En finansierings- professor frygter, det bliver meget værre.

Mange danske boligejere har mærket smækket fra den bristede boligboble, men det bliver værre endnu.

Fundamentalt er boligpriserne stadig alt for høje i Danmark, og det er alene et spørgsmål om, hvor dramatisk nedturen bliver.

De økonomiske vismænd hælder til en blød landing.

»Når man kigger på den historiske prisudvikling og prisniveau og sætter det i forhold til prisen for at bygge nyt, mener vi, at boligpriserne lige nu stadig ligger 10-20 pct. over det langtidsholdbare niveau. Men vi tror, udjævningen vil ske løbende,« siger en af de fire vismænd, økonomiprofessor Claus Thustrup Kreiner.

Han understreger, at det er meget svært at vurdere den slags.

Det gør professor i finansiering, Jens Lunde fra handelshøjskolen Copenhagen Business School for så vidt også. Men han tror, vismændene er for optimistiske.

»Jeg er enig med vismændene og dermed også med OECD i, at de danske boligpriser fortsat er for høje. Den ubehagelige sandhed er, at de er på vej ned, og når den slags først sætter i gang, har det det med at gå alvorligt den anden vej og falde mere, end der reelt er belæg for,« siger Jens Lunde.

Lange liggetider

..

BRANCHENYT
Læs også