Stor usikkerhed om 2011-målene

Vestas-chef Ditlev Engel vil først til februar sætte tal på 2011-forventningerne. Et uheldigt skridt der skaber usikkerhed om Vestas-fremtiden, lyder kritikken.

Hvad venter der Vestas næste år?

Et centralt spørgsmål for såvel investorer som medarbejdere, der i årevis er blevet besvaret i forbindelse med præsentationen af regnskabet for 3. kvartal. Sådan er det ikke i år.

Stik imod sædvane vælger Vestas-chef Ditlev Engel at holde kortene tæt til kroppen helt frem til februar næste år, når det gælder koncernledelsens bud på 2011-salget, indtjeningen, og hvor mange penge der er tilbage i Vestas-kassen, når der er lagt milliarder fra til investeringer og den løbende mølleproduktion.

Fremgangsmåden får ikke bankerne til at klappe i hænderne.

»Det giver et meget mudret billede af 2011, fordi Vestas ikke kommer med præcise meldinger om næste år,« siger Christian Nagstrup, senioranalytiker i Jyske Bank.

Mens de godt 23.000 Vestas-medarbejdere i går modtog meddelelsen om massefyringen af 3.000 ansatte, har investorerne i 2010 lagt ryg til markante kursfald. Senest i går, hvor regnskabet og fyringsmeddelelsen barberede yderligere 10 pct. af aktiekursen.

Medarbejdere i mørket

..

BRANCHENYT
Læs også