Skepsis over for Alm. Brands pengejagt

Krav fra staten tvinger Alm. Brand til at bede aktionærerne om frisk kapital. Det er stærkt tvivlsomt, om de mange småaktionærer vil bakke op.

Alm. Brand-koncernen begiver sig om kort tid ud i en påkrævet pengejagt, som flere eksperter vurderer som yderst vanskelig.

Finanskoncernen, der har til huse på Østerbro i København, skal således på en ekstraordinær generalforsamling i morgen have aktionærernes accept til at rejse op imod 1,7 mia. kr. på aktiemarkedet.

Pengejagten kommer i forlængelse af, at den danske stat tidligere på året stillede krav om, at Alm. Brandkoncernen skulle sende yderligere kapital ned til sit underskudsgivende problembarn, Alm. Brand Bank, der har nedskrevet milliarder af kroner de to seneste år primært på grund af tabsgivende pantebreve og markant udlån til ejendomssektoren.

Kravet kom i forbindelse med, at Alm. Brand fik en individuel statsgaranti.

Flere af de eksperter, der følger finanskoncernen tæt, vurderer dog, at det er stærkt tvivlsomt, om Alm. Brand kan få sine mange småaktionærer til at bakke op om den forestående kapitalrejsning.

»Det bliver bestemt ikke let for Alm. Brand at få de små aktionærer til at bakke op. Så der er reel fare for, at kapitalrejsningen går i vasken, og fonden bag selskabet på egen hånd må skyde penge i koncernen på en anden måde. Eksempelvis via ansvarlig lånekapital,« siger bankanalytiker i Nordea Peter Fledelius og henviser til, at fonden, der ejer Alm. Brand på forhånd har sagt ja til at proppe 900 mio. kr. i den pressede koncern.

Siger nej trods pres

..

BRANCHENYT
Læs også