Federal Reserve advarer bankerne

Håndteringen af titusinder af tvangsauktioner udløser flere kritiske spørgsmål. Hver femte amerikanske husejer er ”under vandet” med en gæld, der overgår husets værdi.

Savannah

De amerikanske bankers seneste krise er blevet alvorligt skærpet, efter at centralbanken, Federal Reserve, har indledt en undersøgelse af deres omstridte håndtering af titusinder af tvangsauktioner.

Ifølge Federal Reserves chef, Ben Bernanke, undersøges det, om bankerne tog ulovlige eller uetiske smutveje, når de tvang husejere fra de boliger, som de ikke længere kunne betale afdrag og renter på.

De foreløbige resultater af denne undersøgelse ventes offentliggjort i den kommende måned. Undersøgelsen løber parallelt med de undersøgelser, som statsadvokaterne i alle 50 stater indledte, da det blev afsløret, at bankerne havde udfyldt de nødvendige dokumenter på samlebånd uden en grundig gennemgang.

»Vi ser intenst på virksomhedernes politik, procedurer og interne kontrol i forhold til tvangsauktioner,« forklarede Ben Bernanke.

»Vi forsøger at fastslå, om systematiske svagheder har ført til tvangsauktioner, som ikke skulle have været gennemført.«

..

BRANCHENYT
Læs også