Stor røffel til Sydbank

Landets fjerdestørste bank har måttet indkassere en lang række påbud fra Finanstilsynet. Men det kunne have været værre, mener eksperter.

Bare to håndfulde rigmænd med gearede aktieinvesteringer har kostet Sydbank et større trecifret millionbeløb. Det store tab er ekstra bittert, fordi det var bankens egen skyld.

Aktiehandlerne i banken formåede nemlig ikke at lukke kundernes lånefinansierede investeringer i tide, da aktiemarkedet kollapsede i oktober 2008.

Det er bare et af de punkter, som den ellers så velrenommerede Sydbank får kritik for af Finanstilsynet i en netop offentliggjort redegørelse, der berører bankens tab på lån til spekulative investeringer.

»Vi har ellers en stop loss-politik om at sælge, når engagementerne ikke længere kan dækkes ind af de sikkerheder, vi har fået ind fra kunderne. Men da kurstabet dengang skete så hurtigt samtidig med, at det var illikvide papirer, nåede vi ikke at komme ud af engagementerne, inden de gik i minus. Det har betydet, at både kunderne og Sydbank har lidt store tab. Det får vi så kritik for, og det er helt fair,« siger Sydbank-direktør Preben Hansen, som stadig ærgrer sig over, at man ikke havde forudset, at det kunne gå så galt.

Forhøjet risiko

..

BRANCHENYT
Læs også