Tilsyn gav gult kort

Finanstilsynet påpeger problem i Sydbanks bestyrelse.

Sydbanks bestyrelse har været kigget nøje efter af Finanstilsynet. Man fandt, at et enkelt bestyrelsesmedlem havde forhøjet risiko på sit ganske store engagement med banken.

Det er Landbrugsrådets tidligere præsident Peter Gæmelke, som for to uger trak sig fra bankens bestyrelse. Han var ellers i spil til at blive bankens nye formand.

»I realiteten kunne jeg ikke tvinges ud, før der var hensat på mig. Men jeg har betalt mine regninger og er ikke i restance. Derfor overholder jeg sådan set stadig Fit og Proper-reglerne. Men Finanstilsynet sagde, at jeg sad i en gråzone. Derfor besluttede jeg mig for at trække mig tilbage,« siger Peter Gæmelke, der i sit landbrug også kautionerer for sin søn.

Krisen er gået hårdt ud over bedriften, som lider under et fald i friværdien på 20 mio. kr. og to år med dårlige resultater.

Peter Gæmelke benytter sin afgang til at lange hårdt ud efter andre bankbestyrelser:

»Jeg undrer mig over den uorden, vi stadig ser i andre banker. Men vi har drevet banken ordentligt, redeligt og har haft styr på tingene. Optionsordninger og direktionssvigt har vi set rigeligt af andre steder.«

BRANCHENYT
Læs også