Sydjysk ærkerival bider Jyske Bank i haserne

Aabenraa-banken opjusterer og indfrier til fulde forventningerne. Der er nu næsten dødt løb mellem den og den større Jyske Banks indtjening.

Sydbank trodser både finanskrise og den fortsatte bekymring for økonomien og når den højeste basisindtjening nogensinde for årets første ni måneder.

Herfra skal trækkes fortsat høje nedskrivninger på dårlige lån og betalingen for den nys overståede bankpakke I.

De gode takter får Sydbank-direktør Preben Hansen til at opjustere resultatet for hele året med 200 mio. kr. til mellem 2,1 og 2,2 mia. kr.

Dermed bider Sydbank den noget større Jyske Bank i haserne, da Jyske Bank forventer et resultat før nedskrivninger på 2,6-2,9 mia. kr.

Men forspringet til ærkerivalen er i praksis meget mindre, for Jyske Bank har nedskrevet 1,5 mia. kr. på dårlige lån for hele 2010, mens Sydbank kun har nedskrevet 1,1 mia. kr.

Bundlinjen indtil videre viser da også, at Jyske Bank før skat kun har tjent 20 mio. kr. mere end Sydbank for året indtil videre. Karen Frøsig kan da heller ikke lade være med at drille konkurrenten:

»Vi har præsteret et pænt resultat. Og hvis du sammenligner egenkapitalforrentningen med Jyske Bank, som jo kom med regnskab i går, vil du se, at vores er noget bedre.«

Sydbank ligger med en egenkapitalforrentning på 6,2 pct. før skat for året indtil videre, mens Jyske Bank ligger på 4,7 pct.

Jyske Bank-aktieanalytiker Christian Hede er da også imponeret over Sydbanks resultater. Opjusteringen overgår hans forventninger:

»Det er svært at finde noget negativt at sige. De leverer, hvad de skal på renteindtægterne. Til gengæld er handelsindtægterne bedre end forventet. Vi havde ellers forventet, at de ville være præget af nogle stille måneder.«

Christian Hede oplyser dog, at nedskrivningerne var en lille smule højere end forventet. Når Sydbanks aktiekurs faldt 2,5 pct. skyldes det først og fremmest det sure marked, der prægede fondsbørsen i går, mener han.

Karen Frøsig oplyser, at banken fortsat for mange nye kunder. Men det, som Sydbank for alvor mangler, er en forøget lånelyst:

»Vi venter alle sammen på, at den almindelige dansker og erhvervslivet skal få følelsen af, at nu er det tid til at investere igen. For folk sparer op, og der er ikke meget lånelyst, hverken på den ene eller den anden side. Det mangler vi for at få gang i hjulene igen.«

BRANCHENYT
Læs også