Kursfald trods sur aktiestemning

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med kursfald, selvom de europæiske aktiemarkeder også lå med moderate kursfald ved dansk lukketid.

Den svenske centralbank var aktuel med en ventet rentestigning. Samtidig overraskede flere nøgletal positivt.

De amerikanske boligpriser fra S&P/CaseShiller kom tirsdag eftermiddag for august og viste et fald på 0,28 pct. sammenlignet med et fald på 0,21 pct. i juli.

Analytikerne havde ventet et fald på 0,20 pct. i august. På årsbasis steg boligpriserne med 1,70 pct. i august sammenlignet med analytikernes forventninger om en stigning på 2,10 pct.

Tirsdag eftermiddag kom der tal for den amerikanske forbrugertillid i oktober, som viste en pæn fremgang til 50,2 i oktober sammenlignet med marginalt opreviderede 48,6 i september. Analytikerne havde ventet en lidt mindre fremgang til 49,9 i oktober. Opgørelsen var langt fra pletfri, og en komponent for indkomstforventningerne faldt til det laveste niveau siden april 2009.

»Det amerikanske arbejdsmarked vejer tungt i forbrugernes bekymringer. Forbrugerne føler, at de skal holde tilbage med forbruget, selvom vi er på vej ind i den vigtige julesæson,« sagde økonom David Semmens hos Standard Chartered til Bloomberg News.

Det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer blev ligeledes offentliggjort tirsdag eftermiddag, og det blev til en positiv overraskelse med en fremgang til 5 i oktober sammenlignet med minus 2 i september. Analytikerne havde ventet en mindre forbedring til 1 i oktober.

Den svenske centralbank hævede tirsdag formiddag den toneangivende rente med 25 basispoint til 1 pct. Det var på linje med analytikernes forventninger, og var desuden den tredje rentestigning i Sverige siden juli.

Tirsdag formiddag kom der tal for den britiske BNP-væksttal for 3. kvartal, som viste en pæn fremgang på 0,8 pct. sammenlignet med en stigning på 1,2 pct. i andet kvartal. Analytikerne havde ventet en mindre fremgang på 0,4 pct. i 3. kvartal.

RB-Børsen

..

BRANCHENYT
Læs også