En dag præget af regnskaber

Novo Nordisk fremlagde sit regnskab for tredje kvartal, som var bedre end ventet, og samtidig hævede koncernen sine forventninger til 2010. Nordea stod for dagens største aktiestigning efter sit regnskab for tredje kvartal. Carlsberg blev presset af en markedsopdatering fra den hollandske konkurrent Heineken. C20-indekset endte med en stigning på 0,4 pct. til 422,76.

Novo Nordisk lukkede med en stigning på 1,1 pct. i kurs 545,0. Medicinalgiganten hævede forventningerne til 2010 i regnskabet for tredje kvartal grundet udviklingen i Victoza samt i insulinanalogerne NovoRapid og Levemir. Medicinalgiganten havde en omsætningsvækst på 17 pct. til 44,65 mia. kr. i årets første ni måneder, hvilket var bedre end ventet. Resultatet af den primære drift (EBIT) var på 14,55 mia. kr., hvor der var ventet godt 14,13 mia. kr. ifølge RB-Børsens estimat.

Novo Nordisk har så stor succes med GLP-1 midlet Victoza, at medicinalkoncernen venter, at Victoza vil blive en blockbuster (salg på 1 mia. dollar) i 2012, hvilket skyldes afklaringen om Bydureons regulatoriske skæbne de næste to år, som stiller Novo Nordisk i en meget gunstig konkurrencesituation. Det oplyste finansdirektør Jesper Brandgaard...

BRANCHENYT
Læs også