Ministerium sætter halv milliard af til it-konsulenter

Skatteministeriet har samlet behovet for it-konsulent-ydelser i et nyt udbud, der har en værdi omkring en halv milliard kroner.

Skatteministeriet har samlet behovet for it-konsulent-ydelser i et nyt udbud, der har en værdi omkring en halv milliard kroner.Foto: JP ?NDAHL TORBEN

Med en anslået værdi på mellem 400 og 600 millioner kroner over de næste fire år, er der noget at gå efter for de danske it-konsulenter, der kunne være interesserede i at få del af Skatteministeriets udbud af rammeaftaler angående konsulentydelser.

Rammeaftalerne er et forsøg på at samle behovet for konsulentydelser i Skatteministeriet, herunder primært i Skat, der får de konkrete projekter i Skatteministeriet.

"Igennem rammeudbuddet kan vi lave en række mini-udbud hurtigt, så vi kan løse de opgaver, vi bliver stillet fra Folketingets side," forklarer Skats it-direktør, Preben Bialas.

Tidligere har Skatteministeriets behov for it-konsulentydelser været dækket af flere forskellige udbud, som nu bliver samlet i ét stort rammeudbud.

"Vi er jo en stor kunde og er overbevist om, at vi ved at samle behovet for it-konsulentydelser i ét rammeudbud vil kunne opnå nogle priser og betingelser, der giver os mere fleksibilitet end i dag," siger Preben Bialas.

Få leverandører
Rammeudbuddet består af tre delaftaler. Tekniske konsulentydelser til arkitektur og design, it-teknisk rådgivning og udvikling og it-managementydelser.

I Skatteministeriet regnes der med, at det endelige antal af leverandører i rammeudbuddet bliver mellem fem og otte.

Det betyder dog ikke, at det kun er de helt store konsulenthuse, der skal byde ind.

"Selvom vi lægger op til få leverandører, behøves det ikke nødvendigvis at være de helt store konsulenthuse. Vi har gode erfaringer med, at også mindre konsulenthuse leverer gode ydelser," siger Preben Bialas.

Preben Bialas regner med, at få leverandører vil betyde bedre priser, mere fleksibilitet og nemmere styring af konsulentydelserne. En af de ting, som Skatteministeriet skal bruge konsulenter til, er rådgivning og bistand i it-projekter, så nye projekter kan styres optimalt.

Med regeringens store handlingsplan for, hvordan der kan sikres bedre it-projekter, er et af hovedpunkterne blandt andet opbygningen af et kompetencecenter i Statens It, der kan bidrage med hjælp til styring af it-projekter ude i ministerierne.

På spørgsmålet, om hvorvidt Skatteministeriet vil gøre brug af dette frem for konsulenter, er Preben Bilias positiv.

"Statens It's opbygning af et kompetencecenter kommer selvfølgelig ikke fra dag et, men vil da helt sikkert bruge Statens It i forhold til styring af it-projekter, hvis der kommer de kompetencer, vi skal bruge," siger Preben Bialas.

Rammeaftalerne kommer til at løbe fire år fra januar 2011.

Læs også