Dansk computerspil vinder international pris

Den danske computerspilsvirksomhed Serious Games Interactive har vundet en international pris for spilserien Playing History.

Fotograf:

Endnu en gang har Danmark vist sin overlegenhed. Prisen for Bedste Læringsspil blev givet til "Playing History: Pesten " ved den europæiske Serious Games, Education & Economic Development-konference i Grækenland.

Serious Games vandt i januar desuden en BETT Award i England for sin Global Conflicts-spilserie.

Playing History-serien er udviklet til børn i alderen 9-13 år, og lader spilleren opleve og deltage i historiske begivenheder som pestens hærgen, slavehandel og heksejagt.

I Pesten er spilleren en ung dreng i det pestramte Firenze, hvis mor er blevet syg.

Det er spillerens opgave at finde ud af, hvilken sygdom moderen har fået, og hvad der kan gøres for at helbrede hende. Playing-History kan spilles som alternativ til rene underholdningsspil, men kan også bruges i skolen i forbindelse med undervisning, oplyser virksomheden.

"Danmark har en stærk tradition for at udvikle produkt-nicher med fokus på leg, læring og historiefortælling - tænk blot på Lego. Børn lærer gennem leg, fra de er født. Computerspillet har et stort potentiale i forhold til både at motivere og sikre læring hos både børn, unge og voksne," mener Mikkel Lucas Overby, som er kommerciel direktør i Serious Games Interactive.
Playing History: Pesten er tilgængelig på dansk, engelsk og svensk fra oktober 2010 på www.playinghistory.eu, men allerede nu kan man spille en gratis demo på hjemmesiden.

Læs også