BlackBerry undgår spærring i 11. time

Producenten har sidste øjeblik indgået en aftale med de indiske myndigheder, der havde truet med at lukke af for al kommunikation på BlackBerry-enheder i landet.

Foto: Tatan Syuflana/AP

Canadiske RIM, der står bag BlackBerry-telefonerne, der er populære hos specielt erhvervs-brugerne, ser nu ud til at undgå en spærring på det indiske marked.

Det vurderes, at der er omkring en million BlackBerry-brugere i det store land, og det er en af grundene til, at myndighederne har udtrykt bekymring over den krypterede kommunikation, der kan foretages med netop disse enheder.

Tidligere på måneden meddelte myndighederne, at man frygtede, at den krypterede kommunikation kan misbruges til militante aktiviteter, og at man derfor ville spærre for BlackBerry-kommunikation i landet, hvis ikke RIM ville give adgang til information om beskeder og mails, sendt fra telefonerne.

Spærringen skulle træde i kraft ved udgangen af august, men nu meddeler RIM, at man har indgået en aftale med de indiske myndigheder.

"At finde den rette balance, så man både kan adressere regulatoriske og kommercielle behov, er en vedblivende process, og RIM har forsikret den indiske regering om sin fortsatte støtte og respekt for Indiens nationale sikkerheds-krav," lyder den officielle forklaring.

Vil etablere forum

..

Læs også