Pensionskasser venter store tab i FIH

Nye ejere skal revurdere tabsrisiko. Stor opgave at få styr på driften.

De nye ejere af den danske erhvervsbank FIH med den store danske pengetank ATP i spidsen vil granske kreditbøger og genoverveje behovet for nedskrivninger, når de senest midt i januar får endelig kontrol over banken. Nedskrivninger i milliardklassen ligger i forventningerne, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det forventes, at der kommer betragtelige tab, men det er ikke afspejlet i noget regnskab endnu. Den store udfordring de næste par år bliver at vise, at FIH er en kreditværdig virksomhed. Der skal styr på driften og styr på tabene,« lyder det fra en kilde tæt på processen.

Den danske top fem-bank med hovedsæde på Østerbro i København blev i midten af september solgt til ATP, PFA Pension, Svenske Folksam og tidligere partner i kapitalfonden Nordic Capital, Christian Dyvig. Ingen danske eller udenlandske banker var interesseret i at byde.

Prisen lød på beskedne 1,9 mia. kr. - mens egenkapitalen i banken var på 8,3 mia. kr. Dertil følger en senere betaling på 3,1 mia. kr., der kan files ned, hvis der frem til 2014 viser sig at være særligt dårlige lån i FIH's kundebog.

Store nedskrivninger

..

BRANCHENYT
Læs også