Danmark skyld i klimasvindel for milliarder

Udenlandske svindlere har frit kunnet bruge Danmark som centrum for klimasvindel. Baggrunden er store fejl og sjusk med administration af handel med CO2-kvoter.

I mindst 450 tilfælde har udlændinge brugt Danmark som centrum for omfattende klimasvindel, viser en redegørelse, som Skatteministeriet har lavet til Folketinget.

Det har medført, at de europæiske skatteborgere har mistet et ukendt milliardbeløb. Ifølge Europol kan der være sket svindel for op mod 38 mia. kr.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) erkender, at der er sket store fejl.

»Der er ikke den mindste tvivl om, at der er sket momssvindel med udgangspunkt i det danske kvoteregister. Det er naturligvis stærkt beklageligt. Men de fejl, der blev lavet i administrationen af det danske kvoteregister, skete i 2007-09, og vi har for længst foretaget en lang række omstramninger,« siger hun i en pressemeddelelse.

Indtil nu har det været uklart, hvor omfattende svindlen har været. Men en rundspørge blandt EU- landene, som Skat har foretaget, viser, at der i mindst 450 tilfælde er sket svindel med det danske CO2-register. Alene i Frankrig efterforsker myndighederne 151 tilfælde af svindel med danske kvotekonti. Den europæiske svindel kan endda være mere omfattende, da flere lande ikke har svaret.

Pivåbent i to år

..

BRANCHENYT
Læs også