Vestas strøg til tops i et positivt marked

Følg aktiekurserne onlineVestas genvandt tirsdag en del af mandagens kurstab og ledte C20-indekset til en stigning på 0,38 pct. til 424,77.

De europæiske markeder bevægede sig uensartet ved dansk lukketid. FLSmidth endte i bunden af eliteindekset trods et lille løft af kursmålet på aktien hos Danske Markets. Uden for C20-regi var der stærk kursfremgang til tankrederiet Torm.

»Markederne fortsatte tirsdag den samme tendens fra mandag dog med en positiv undertone. Aktierne blev i den sene handel hjulpet af det regionale erhvervstillidsbarometer fra Chicago samt bedre end ventede amerikanske forbrugertillidstal. Vestas fik ekstra opmærksomhed efter en positiv artikel i den tyske avis Handelsblatt,« siger aktiehandler Jens Johansen fra Jyske Bank.

Vestas steg 4,4 pct. til kurs 163,4. Den tyske konkurrent Repower fik to ordrer på i alt 21 møller fra Storbritannien med en samlet kapacitet på 43 MW. Ordren kom fra det tyskejede selskab Energiekontor UK.

Rederiet Torm endte 12,1 pct. højere i kurs 41,2 uden selskabsspecifikke nyheder.

FLSmidth lukkede 2,0 pct. lavere i kurs 472. Analytikerne hos Danske Markets justerede kursmålet på FLSmidth-aktien en anelse op til 540 kr. fra 530 kr. Analytikerne var til møde med to mineselskaber og havde besøg af FLSmidths ledelse i forbindelse med et roadshow.

»Vores positive syn på mineudstyrsforretningen blev bestyrket, da pipelinen ser meget stærk ud, priserne er på vej op, og kunderne er optimistiske med hensyn til efterspørgslen,« skriver Danske Markets.

Yderligere offentliggjorde den finske konkurrent på mineralområdet Outotec nye finansielle mål. Selskabet vil vokse hurtigere end markedet og satte som målsætning en vækst på 10-20 pct. årligt i omsætningen. Målet for driftsmarginen blev sat til 10 pct. i gennemsnit.

A.P. Møller - Mærsk steg 1,1 pct. til kurs 46.490. Maersk Line er det containerrederi, der har haft klart det største driftsresultat i 3. kvartal. Men når det gælder marginen, opnåede Maersk Line kun en EBIT-margin på 16,5 pct. i kvartalet, og det placerer selskabet på en sjetteplads blandt de største containerrederier. Det viste en opgørelse fra analysehuset Alphaliner.

TDC endte 3,8 pct. lavere i kurs 51. Jyske Bank genoptog sin dækning af TDC-aktien med anbefalingen "reducer" og rådede samtidig til, at man ikke køber aktier for en pris på mere end 48 kr. pr. stk. Omsætningsvæksten i TDC vil være flad til svagt negativ i de kommende år, vurderer analytiker hos Jyske Bank Lars Terp Paulsen.

Auriga lukkede 4,4 pct. lavere i kurs 88. Plantebeskyttelseskoncernen vil nedbringe nettogælden til under 2 mia. kr. inden udgangen af 2010. Det er realistisk, at Auriga kan nå sine mål for 2010 om at nedbringe gælden, så selskabet kan frigøre 1 mia. kr. til vækst, vurderer analytiker Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank.

»Det er ambitiøst, men ikke urealistisk. Når man sætter sådan nogle mål op, så er det, fordi man har en formodning om, at det vil kunne lade sig gøre,« siger Jens Houe Thomsen.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også