EU vil skyde med skarpt mod Google

Bruxelles: EU indleder en undersøgelse mod internetkoncernen Google for misbrug af søgegigantens markedsdominerende stilling.

EU's konkurrencemyndigheder vil undersøge, om Google har misbrugt sin dominans inden for søgetjenester. Hvis det kan bekræftes, vil der blive rejst tiltale mod Google, oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Verdens ubestridte nummer et inden for søgemaskiner lover at samarbejde fuldt ud med EU om undersøgelserne.

»Der vil altid være plads til forbedring, så vi vil samarbejde med kommissionen for at adressere enhver bekymring,« siger en talsmand for Google til Reuters.

EU har modtaget en række klager over Googles adfærd og forretningsmetoder. Derfor kommer undersøgelsen også til at blive særdeles omfattende.

Kommissionen vil blandt andet undersøge anklager om, at Google har tilpasset søgemaskinen, så den udelukker konkurrenter eller sender dem langt ned på listen over søgeresultater.

Google beskyldes også for at lave ulovlige aftaler med annoncepartnere, som skal holde partnerne fra at lave aftaler med konkurrenterne. Undersøgelsen kan i sidste ende munde ud i en meget stor bøde til Google.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også