ATP: 15 års økonomisk knockout

Stor oprydning i banker de næste tre år. ATP vil ikke støttekøbe ejendomme.

Det bliver 15 triste år for dansk økonomi, hvor der vil blive sparet, skåret til og ryddet op efter en årrække, hvor økonomien bare rasede af sted og velstanden bare steg og steg.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks største pengetank, ATP, der har en balance på størrelse med halvdelen af det danske bruttonationalprodukt.

»Oprydningen er i gang i Danmark og internationalt, og den er vi slet ikke igennem endnu - det kommer til at tage en årrække. De nærmeste tre år skal en stor del af oprydningen finde sted. Selvom økonomien går nogenlunde, kommer det efter min opfattelse til at tage lang tid at rydde op, først og fremmest i ejendomssegmentet,« siger ATP's fondsdirektør, Bjarne Graven Larsen.

ATP-chefen er bekymret over de zombielignende tilstande i dansk økonomi, hvor nødlidende projekter, banker, ejendomme og landbrug bliver båret af sted af lave renter og statsstøtte.

»Det er da noget, vi ser på med en vis bekymring. Både for Danmark og internationalt. Der kan nemt blive en 15-årig periode med ”muddling through”, altså en situation, hvor man er mere forsigtig, skærer lidt til hele tiden og rydder op,« siger Bjarne Graven Larsen.

Det tager tid

..

BRANCHENYT
Læs også