Politisk angreb på tvungne pensioner

EU-parlamentarikeren Jens Rohde (V) ønsker mere frihed på det danske pensionsmarked. Han støttes af De Konservatives erhvervsordfører.

Der er ikke meget at glæde sig over for sosu-assistenterne, når de kigger på deres pensionsopsparing. De seneste 10 år har afkastet været forsvindende lille for kunderne i Pensam, FOA's pensionskasse, og fire af årene har det været negativt.

»Det er ganske enkelt ikke godt nok,« siger Helen Kobæk, direktør i Pensam.

Flere eksperter og politikere er enige. De er dog ikke overraskede, for med det nuværende pensionssystem vil der være spillere på markedet, som ikke leverer varen. Der mangler konkurrence, lyder meldingen.

»Konkurrence er altid et godt instrument til at få folk til at oppe sig,« siger Jens Rohde (V), der arbejder for mere frihed på det danske pensionsmarked fra sin plads i EU-parlamentet.

Han ønsker, at folk skal kunne vælge et andet pensionsselskab, hvis de er utilfredse med afkastet i deres nuværende. Er man eksempelvis kunde i Pensam, skal det være muligt at tage sine opsparede kroner under armen og flytte over i et af de kommercielle pensionsselskaber.

Jens Rohdes mål er ikke at nedlægge nogle pensionsselskaber, men bliver hans visioner til virkelighed, vil det nok ske.

Ønske om fusioner

..

BRANCHENYT
Læs også