Pensionskasser: Frihed koster

Det bliver dyrere for kunderne at opgive de kollektive pensionsordninger, lyder det fra flere pensionsselskaber.

Mere konkurrence. Det er ifølge flere eksperter og politikere løsningen på at sikre danske lønmodtagere en solid pensionsopsparing. Men en mere fri pensionsordning vil også blive dyrere for kunderne, mener flere pensionskasser.

»For den enkelte vil det være vanskeligt at overskue pensionsmarkedet, og omkostningsniveauet ville stige, fordi man som enkeltperson går glip af de store økonomiske fordele, man opnår gennem kollektive pensionsordninger via en arbejdsplads eller en overenskomst,« siger Laila Mortensen.

Hun er adm. direktør i Industriens Pension, som over de seneste 10 år har skaffet det højeste afkast blandt landets 26 største pensionsselskaber.

Heller ikke i Forsikring & Pension, som er brancheorganisation for både arbejdsmarkedspensionskasserne og de kommercielle pensionsselskaber, er der et ønske om mere valgfrihed.

»Det danske pensionssystem leverer nogle af de billigste pensioner i verden, og det skyldes, at der er et kollektiv valg,« siger Carsten Andersen, vicedirektør i Forsikring og Pension.

Konkurrence allerede

..

BRANCHENYT
Læs også