Tinglysningen er blevet dårligere

Efter digitaliseringen af tinglysningen er det svært at læse dokumenterne, og vigtige detaljer er gået tabt, lyder kritikken.Det kræver dobbelt så mange ressourcer at bruge det nye system.

Digitaliseringen af tinglysningen har givet et mærkbart dyk i kvaliteten.

Det mener en af de daglige brugere, landinspektør Hans Jørgen Ovesen. Han glæder sig over, at digitaliseringen teknisk set er et stort skridt fremad, men kritiserer, at der har været så stor fokus på teknikken, at tinglysningen rent juridisk og indholdsmæssigt er sat flere år tilbage.

»Vi oplever hver eneste dag i vores branche, at der ved næsten hvert eneste opslag på en ejendom er et dokument, der ikke kan genfindes. Vi er meget afhængige af, at vi kan stole på tingbogen. Når vi skal afsætte en ny bygning, skal vi sikre os, at der f.eks. ikke ligger en større transmissionsledning under den kommende bygning,« siger Hans Jørgen Ovesen, medindehaver af Landinspektørerne A/S.

Dermed bakker han op om den kritik, som Bjørn Christiansen Landinspektører tidligere har rettet mod tinglysningen i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Med digitaliseringen er 70 mio. sider blevet indskannet og efterfølgende destrueret. Ifølge dommer Sørup Hansen fra Tinglysningsretten er det uproblematisk, at alle originaler er væk, fordi dokumenterne stadig eksisterer digitalt. Dermed er kvaliteten ifølge ham intakt.

Eksempler på sjusk

..

BRANCHENYT
Læs også