Aktiestrateg: Hold øje med yuan

Valutakrigen mellem USA og Kina er så småt ved at blive nedtrappet, Det betyder, at den kinesiske yuan vil stige i kurs, forudser PFA.

Valutakrigen mellem USA og Kina er en god anledning for danske investorer til at se nærmere på yuan.

Det mener aktiestrateg i pensionsselskabet PFA, Henrik Henriksen. Han ser flere tegn på, at den kinesiske valuta så småt bliver styrket i forhold til dollaren, selv om Kina stadig står stejlt på retten til at holde sin valuta i ro.

»Som investor ser jeg positivt på Kina både pga. væksten i regionen og den undervurderede valuta,« siger Henrik Henriksen, som vurderer, at Kina - efter at have frosset sin valuta fast i to år over for dollar - nu har interesse i at lade yuannen stige.

»Mange kinesiske virksomheder står efterhånden i den situation, at de ikke længere har lyst til at satse på eksport, både fordi det er bøvlet, og fordi der ikke er meget vækst i Vesten. Så de vil hellere satse på deres eget marked, og hvis Kina styrker sin valuta, øger det købekraften hos befolkningen og hjælper virksomhederne,« forklarer aktiestrategen.

Udadtil fortsætter valutakrigen dog, efter at den amerikanske centralbank har opkøbt flere stats- og realkreditobligationer, hvilket reelt svarer til at trykke flere penge.

Hensigten er at øge væksten i USA, men som en sidegevinst bliver dollaren svækket. Dermed burde det blive dyrere for amerikanerne at importere varer fra bl.a. Kina, mens det omvendt blev billigere for kineserne at importere varer fra USA.

Overskud halveret

..

BRANCHENYT
Læs også