Bolig-sælgere hæver prisen

Prisen på boliger i Den Blå Avis er steget med 46 pct. siden 2009. Der er grobund for en tro på bedre tider, vurderer ejendomsmæglerne.

Finanskrisen er ved at være et overstået kapitel, hvis man spørger de danskere, der i øjeblikket forsøger at sælge bolig via Den Blå Avis. I hvert fald har de skruet priserne på deres huse, lejligheder og sommerhuse væsentligt op i forhold til sidste år.

I 2009 blev boligerne i gennemsnit sat til salg for 1,47 mio. kr., mens det tilsvarende tal for 2010 er 2,15 mio. kr. En prisstigning på 46 pct.

Sammenligningen baserer sig på de annoncer, der har været indrykket de seneste seks uger i forhold til samme periode sidste år. Det er ifølge Den Blå Avis en troværdig indikator for den generelle prisudvikling i boligannoncer.

»Udviklingen kommer ikke bag på os. Som vi ser det, er det stigende prisniveau et klart udtryk for, at danskerne er blevet mere optimistiske end for bare et år siden,« siger kommunikationschef Simon Karsø, som også oplever, at antallet af indrykkede boligannoncer er steget i forhold til 2009.

Mæglere: Bedre tider

..

BRANCHENYT
Læs også