Gælden er det store problem

Aktien: Parken Sport & Entertainment (PSE) er selskabet bag det i øjeblikket så succesfulde fodboldhold FC København, og det er nok i den sammenhæng, de fleste kender PSE.

Udover fodbold og andre underholdningsaktiviteter, der finder sted i Parken, har PSE tre forretningsområder, Lalandia-feriecentrene i Rødby og Billund, fitness.dk og udlejning af kontorejendomme.

Præstation: PSE-aktien har levet en omtumlet tilværelse de seneste år. I foråret 2007 toppede aktien i en kurs på 2.000 kr., og havde man investeret i aktien dengang, ville man i dag have mistet hele 93 pct. af sin investering. Med de seneste dages ”hype” omkring FCK, er aktien steget til kurs 127, hvilket er det samme niveau, som aktien lå i ved årsskiftet. Til sammenligning er OMX C20 steget med 31 pct. i år.

Som med investeringer i de øvrige fodboldaktier, må en investering i PSE ses som en investering med hjertet mere end en investering foretaget på baggrund af veludførte kalkulationer.

Selskabets indtjening er i høj grad forbundet med resultaterne på fodboldbanen, og disse går som bekendt op og ned. I visse tilfælde er resultaterne forbundet med held. Aktien er meget volatil og skal ses som en yderst risikobetonet investering...

BRANCHENYT
Læs også