Færre mister løn ved konkurs

Lønmodtagerens Garantifond skal af med betydeligt færre penge i år. Konkurserne rammer især små virksomheder, og derfor skal færre have løn af fonden.

Mens antallet af konkurser i danske virksomheder fortsat er tårnhøjt, begynder Lønmodtagernes Garantifond at tro på bedre tider i samfundsøkonomien.

»I år kommer vi til at udbetale betydeligt færre penge i erstatning, og det tolker jeg som et klart signal om, at vi økonomisk er ovre det værste og på vej op af hullet igen,« siger Mogens Højland, kundechef i Lønmodtagernes Garantifond.

Fonden kommer ifølge Mogens Højlands skøn til at udbetale omkring 820 mio. kr. i erstatning for løn til ansatte, der er kommet i klemme i en konkurs. Det er et betydeligt fald i forhold til de 1,1 mia. kr., som blev udbetalt i 2009.

»Jeg er helt sikker på, at vi er nået bunden. Men jeg tør ikke gætte på, hvor hurtigt vi kommer op til normalen igen. Det vil nok tage et par år,« skønner kundechefen.

I alt har fonden modtaget anmeldelser fra 20.162 lønmodtagere i årets første 11 måneder mod 28.887 lønmodtagere sidste år.

Han peger på, at garantifondens udbetalinger traditionel følger den generelle udvikling i samfundet tæt.

Blandede signaler

..

BRANCHENYT
Læs også