Aktier: Novo Nordisk fortsætter opad i positiv C20

Novo Nordisk løftes mandag morgen til rekordniveau nok en gang, og medicinalgiganten er med til at trække C20 0,6 pct. højere til 450,46. Danske Bank stiger også pænt. Vestas falder lidt efter Nordea melder om fortsat usikkerhed om vindmølleaktien. De tre store europæiske aktieindeks stiger 0,3-0,5 pct.

@@Novo Nordisk** åbner 0,9 pct. højere i kurs 613 efter fredagens solide stigning på 4,3 pct. Medicinalaktien er det seneste år steget over 80 pct. Diabetes er ikke alene en ubehagelig sygdom for de, der har den. Det er også en betydelig omkostning for det amerikanske samfund, siger Bill Clinton, USA's tidligere præsident. Han siger, at en tredjedel af alle amerikanere i midten af dette århundrede kan være diabetikere i mere eller mindre grad.

@@Danske Bank** stiger 1,2 pct. til kurs 145,4. Finanskrisen fik sat en stopper for det friske blæk på ansættelseskontrakterne i den danske banksektor. Langt færre skiftede job, og de fleste banker droslede ned for ansættelserne. Det skriver JP/Politikens netmedie Finanswatch. For Danske Bank i Danmarks vedkommende er den tendens nu ved at vende. Banken forventer flere ansættelser næste år. Aktien er i fokus i Dagbladet Børsen, der konstaterer at mange analytikere er positivde over for banken...

BRANCHENYT
Læs også