It-styrelse: Derfor skal firmaer betale for NemID

Firmaer skal betale 25 procent af NemID-projektet. Læs her hvorfor.

lars skaaning

Den ansvarlige for NemID hos IT og Telestyrelsen, Palle H. Sørensen, forklarer, hvorfor danske virksomheder skal betale for at bruge det digitale redskab.

Han oplyser indledningsvis, at det inden for den afsatte økonomiske ramme oprindeligt havde prioritet, at borgerne skulle friholdes udgifter.

Desuden lagde man vægt på, at virksomheder kunne få tre gratis NemID, så man ligesom fik fremmet og udbredt den digitale kommunikation med offentlige myndigheder.

Men derudover må virksomheder selv bidrage til anvendelsen af NemID-infrastrukturen.

"Idet de herved vil kunne opnå effektiviseringsgevinster og eller vækst ved at anvende NemID i forhold til deres kunder og samarbejdspartnere," siger Palle H. Sørensen.

Kontorchefen oplyser, at udgangspunktet for DanID's forretninger er, at 50 procent kommer fra bankerne, 25 procent fra det offentlige og 25 procent fra private virksomheder.

"Indtægterne fra det private marked vil afhænge af mange ting, herunder markedsføring. Priserne er i følge kontrakten maksimalpriser," siger han og henviser i øvrigt til Danid for yderligere oplysninger om de samlede indtægter.

NemID-skat?

..

BRANCHENYT
Læs også