Kan Microsoft-direktør samle hele it-branchen?

IT-Branchens nye formand har balance i sin karriere og sit liv. Men kan han også balancere den danske it-branches interesser?

Jyllands-Posten

"Goddag!"

Den mørke stemme gjalder gennem det tomme mødelokale, der hidtil kun har rummet Computerworlds udsendte, som, udstyret med kaffe i gennemsigtig Microsoft-kop, farer sammen under den gemytlige, men høje velkomsthilsen.
 
Stemmen tilhører Microsofts danske direktør, og meget kan siges om Jørgen Bardenfleth, men en ting, der i hvert fald passer på den høje 54-årige mand er, at han taler med en mørk og tydelig stemme. Han er vant til, at der bliver lyttet, når han taler. Læg dertil et vindende smil, der som regel også når øjnene, med skarpe opadvendte Joker-folder i mundvigene, og billedet af en mand med stor autoritet er komplet.

Han blev torsdag på den årlige Hesselet-konference i Nyborg valgt til ny formand i IT-Branchen (ITB), efter at den tidligere formand gennem syv år, KMD's Lars Monrad-Gylling, på forhånd havde annonceret sin afgang.

Computerworld havde for længst gættet navnet på den nye formand, og trukket Jørgen Bardenfleth i formandstøjet og til side for et interview.

"Undskyld, jeg kommer for sent, jeg er på cykel i dag, og logistikken drillede," siger Jørgen Bardenfleth, som dog kun er fem minutter senere på den end aftalt.

Naturlig autoritet er vel en selvfølge at være i besiddelse af, når man er direktør for den danske afdeling af verdens største softwareselskab. Men i sin nye rolle som formand for IT-Branchen er det ikke hans evne til at slå i bordet og gennemtrumfe sin vilje, der er brug for.

I ITB skal han først og fremmest være god til at balancere, for det er ikke alle i den danske it-branche, der hylder valget af netop Microsofts danske topfigur, heller ikke selvom det ikke er første gang, at en Microsoft-mand er i spidsen for ITB. Det var Microsofts Jens Moberg nemlig også frem til 2003. Utilfredsheden med valget af Bardenfleth til formand kommer naturligt nok især fra den del af it-branchen, der sværger til de åbne forretningsmodeller med open source-baseret software. For hvordan kan en mand, hvis virksomhed omsætter for milliarder i softwarelicenser, helhjertet tale den frie softwares sag?

Kan holde rollerne adskilt

..

BRANCHENYT
Læs også