Amagerbankens gyldne pant granskes

Amagerbanken har fået en lukrativ sikkerhed til en værdi af op imod 300 mio. kr. af Schaumann Properties i et tysk hotelprojekt for næsen af de øvrige kreditorer. •Det har fået Finansiel Stabilitet til at granske aftalen mellem Amagerbanken og den kriseramte storkunde.

Amagerbanken har fået en gylden sikkerhed i et tysk selskab bag et stort nybygget Scandic Hotel på mondæne Potsdamer Platz i hjertet af Berlin.

Hotelprojektet er i dag sat til salg til en pris, der ikke alene vil give den hollandske bank med sikkerhed i de tyske mursten fuld indfrielse af dens lån, men også efterlade et overskud på 300 mio. kr. i det tyske selskab. Altså, hvis hotelprojektet sælges til udbudsprisen.

Et overskud af den størrelse vil i forhold til økonomisk pressede Schaumann Properties bringe Amagerbanken i en særlig gunstig position i forhold selskabets øvrige kreditorer.

For Amagerbanken har mulighed for at overtage det tyske selskab, hvis det børsnoterede selskab ikke formår at servicere sin gæld til den københavnske bank.

Intet fordækt

..

BRANCHENYT
Læs også