EU åbner for kædeansvar

EU-kommissionen åbner for, at et kædeansvar kan blive en del af kommende EU-lovgivning.

Mens byggefagforeningerne ikke formåede at få indført et såkaldt kædeansvar under overenskomstforhandlingerne i foråret, kan EU-kommissionen muligvis klemme et kædeansvar ind ad bagdøren.

Et kædeansvar - eller solidarisk ansvar - vil f.eks. betyde, at en hovedentreprenør kommer til at hæfte for snyd og underbetaling begået af en underleverandør.

I et skriftligt svar til SF's europaparlamentariker Emilie Turunen skriver kommissionen, at den foretager en bred og gennemarbejdet analyse af »beskyttelsen af arbejdstagernes rettigheder i forbindelse med anvendelse af underleverandører i EU«.

»Kommissionen vil tage resultaterne af disse undersøgelser i betragtning ved vurderingen af behovet for at medtage bestemmelser om solidarisk ansvar i kommende lovgivningsinitiativer,« skriver EU-kommissær for arbejdsmarked, László Andor.

Svaret glæder Emilie Turunen.

»Det er interessant, at kommissionen overvejer, om det skal munde ud i lovgivning. Nogle kommissærer er opmærksomme på de problemer, der opstår, når serviceudbydere krydser landegrænser og ender med at underbyde,« siger Emilie Turunen.

Ansvarsspekulation

..

BRANCHENYT
Læs også