Nethandel truer ejendomspriser

Den stigende internethandel sætter grænser for, hvor meget butikker vil betale i husleje.

Danskerne er vilde med at købe varer over nettet.

Det vil presse priserne på mange ejendomme med butikslejemål, da nethandlen gør selv de fysiske butikker langt mere uafhængige af at have en god placering.

Sådan lyder buddet fra to eksperter.

»En accelererende nethandel vil påvirke prisdannelsen på ejendomme. Der vil være ejendomme, der falder i værdi, fordi butikkerne ikke vil betale den høje husleje, der typisk er for at ligge i et center eller en bymidte,« siger adm. direktør Per Nyborg, Institut for Centerplanlægning (ICP).

Det er en vurdering, som ejendomsanalytiker Bjarne Boye Nielsen, BBN Consult, deler.

»Det vil tage noget af pusten ud af at have attraktive beliggenheder, for med nethandel kan butikkerne lige så godt ligge i et industrikvarter,« siger han.

Mange af de rene internetbutikker ligger netop i udkantsområder. Spil- og elektronikforhandleren Coolshop.dk har f.eks. base i store industrilokaler i Nørresundby i Nordjylland, mens tøjbutikken Smartguy holder til i Jyderup på Sjælland.

Knap halvdelen af de traditionelle, fysiske butikker sælger i dag også varer over nettet, viser en nylig opgørelse fra erhvervsforeningen Dansk Erhverv.

Dermed er selv de traditionelle detailkæder blevet mindre afhængige af at have den helt rette placering på gågader og i centre.

Stadig attraktivt

..

BRANCHENYT
Læs også