Mærsk tabte erstatningssag

Erstatning: En amerikansk sømand ser i første omgang ud til at have sikret sig en erstatning på 25 mio. dollars, som Maersk Line skal betale til ham, fordi rederiet har fyret ham og ikke sørget for lægehjælp, efter at han var udsat for et seksuelt overgreb af sydkoreansk politi, skriver avisen The Virginia Pilot.

Den 50-årige mand beretter, at hændelsen fandt sted, da han var på landlov i Sydkorea. Han er efterfølgende blevet fyret af Maersk Line. Rederiet afviser mandens anklager.

Men en jury i en amerikansk retssal mener, at der var hold i anklagerne og har tildelt sømanden en erstatning på 25 mio. dollars.

»Der er ingen beviser for, at dette skulle være sket for manden,« siger kaptajn James Walker fra ”Maersk Rhode Island”, skibet hvor sømanden var ansat.

Ifølge mandens forklaring havde han sammen med fire andre sømænd været på landlov fra ”Maersk Rhode Island” i den sydkoreanske by Yosu, men på et tidspunkt kom han væk fra de øvrige.

Han har forklaret, at han herefter blev bortført og seksuelt misbrugt af adskillige mænd i politiuniformer, fortæller han. Han blev derefter afleveret ved skibet.

Manden fortæller, at han mødtes med kaptajnen og fortalte ham om overfaldet. Han bad om lægehjælp, men fik at vide, at hændelsen ville bringe Maersk Lines' kontrakt med det amerikanske militær i fare, hedder det i mandens forklaring.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også