Kursfald trods vækstudsigter

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag lavere, hvor aktiviteten var temmelig begrænset på grund af juleperioden.

Et fald i de ugentlige amerikanske tal for nye ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, samt en stigning i det amerikanske privatforbrug for femte måned i træk, fik investorerne til at spekulere i, at tilstanden for den amerikanske økonomi er i bedring. Det mindskede efterspørgslen på de fastforrentede papirer.

Den toneangivende 10-årige danske statsobligation lukkede torsdag 0,23 point lavere i kurs 107,44 med en effektiv rente på 3,02 pct.

Der kom torsdag eftermiddag tal for det amerikanske privatforbrug, som viste en stigning på 0,4 pct. i november sammenlignet med en stigning på 0,4 pct. i oktober. Analytikerne havde ventet en lidt større stigning på 0,5 pct. i november. Modsat steg indkomsterne lidt mere end ventet med 0,3 pct. i november sammenlignet med en stigning på 0,5 pct. i oktober.

»En bedring på det amerikanske arbejdsmarked, en stigende forbrugertillid, og mere lempelige lånevilkår har givet privatforbruget et løft. Men vi er nødt til at se en større indkomstvækst for at fastholde privatforbruget på dette niveau,« sagde økonom Zach Pandl hos Nomura International til Bloomberg News.

Tal for det amerikanske arbejdsmarked ved antallet af de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse viste et uforandret tal på 420.000 personer i ugen frem til den 18. december. Det var helt på linje med analytikernes forventninger.

Amerikanske tal for de varige forbrugsgoder eksklusive transportmidler viste en stigning på 2,4 pct. i november sammenlignet med analytikernes forventninger på 1,8 pct.

»Industrien viser fortsat et pænt investeringsniveau, og investeringerne kommer til at bidrage pænt til den amerikanske økonomiske vækst,« sagde cheføkonom Brian Bethune hos IHS Global Insight til Bloomberg News.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også