30 millioner Microsoft-bloggere skal bruge Wordpress

Microsofts eget blog-system, Windows Live Spaces, bliver lukket. Nu handler det om open source-platformen Wordpress. .

30 millioner brugere af Microsofts Windows Live Spaces vil i den kommende tid blive ført over på Wordpress, der er et af verdens mest udbredte blogging-systemer.

Det meddeler Microsofts Dharmesh Mehta leder af Windows Live Product Management, i et blogindlæg.

"Da vi kiggede på forbrugeres blogging-behov og på, hvad forskellige selskaber tilbyder, var vi særligt interesseret i det, Wordpress.com laver," skriver Dharmesh Mehta.

Han peger på, at Wordpress har en skalerbar platform og en førende spam-beskyttelse. Bloggging-platform Wordpress bliver brugt til at opdatere og styre indhold på omkring 26 millioner websider og er i de senere år blevet mere og mere moden, så den nu også anvendes af en lang række virksomheder og store mediehuse, der blogger.

"Så i stedet for at lade Windows Live investere i en konkurrrerende blogging-service, besluttede vi, at det bedste vi kunne gøre for kunderne var at give dem en fantastisk blogging-løsning via Wordpress.com," skriver Dharmesh Mehta i sit blog-indlæg.

Sådan opgraderer du din blog
Wordpress kan fungere på to måder. Enten downloader man det gratis open source-system og installerer det via egen FTP-server, eller også hoster man bloggen direkte på Wodpress.com.

Det er det sidste, der bliver tilbuddet til de mange brugere af Windows Live Spaces.

Windows Live Spaces blev oprindeligt lanceret under navnet MSN Spaces i 2004. Den seneste større opdatering fandt sted for blot tre måneder siden.

Microsoft oplyser, at eksisterende Windows Live Spaces-brugere nemt vil kunne opgradere til Wordpress.com

"Windows Live og Wordpress.com har samarbejdet om at udvikle en simple måde til at flytte dine blog-indlæg, kommentarer og integrerede fotos direkte over til Wordpress.com, hvor du kan få gavn af alle de nye features," forklares det blandt andet.

Også gamle URL'er vil fungere efter skiftet til Wordpress. Hvis du er Windopws Live Spaces-bruger, finder du guiden til at opgradere til Wordpress.com her.

BRANCHENYT
Læs også