Her er den ny BlackBerry-tablet på syv tommer

PlayBook blev mandag afsløret på konferencen DevCon 2010 og indeholder et nyt styresystem fra QNX Software.

Computerworld News Service: Research in Motion - selskabet bag BlackBerry - er klar med en syvtommers BlackBerry tablet-pc i enterprise-klassen ved navn PlayBook.

Se video med PlayBook her.

Den har HD-kameraer både foran og bagpå, en dualcore-processor på en gigahertz og et nyt BlackBerry Tablet-styresystem.

PlayBook'en, som udkommer i USA i starten af næste år, er under 1,3 centimeter tyk og vejer under 450 gram.

Den kører et nyt styresystem udviklet af QNX Software, som understøtter såkaldt symmetric multiprocessing ved brug af mikrokernel-arkitekturen QNX Neutrino.

QNX bygger software til internet-routere samt køretøjer fra blandt andet Generel Motors, Nissan og Land Rover.

RIM løftede sløret for den nye tablet overfor udviklere ved BlackBerry DevCon 2010 i San Francisco. Offentliggørelsen blev også webcastet live, og du kan se videoen her.

Visse nyhedsrapporter forud for offentliggørelsen havde fremsat den teori, at apparatet ville hedde BlackPad og konkurrere med Apples iPad på 9,7 tommer.

Den vil sandsynligvis nærmere konkurrere med Ciscos tablet, Cius, som også er fokuseret på store virksomheder.

Klar til erhvervslivet
Co-topchef for RIM Mike Lazarides siger, at PlayBook er "klar til enterprise," fordi den er kompatibel med 250.000 BlackBerry Enterprise Servere, der er udrullet hovedsagligt i større virksomheder i USA, og som giver it-afdelingerne større kontrol og sikkerhed i forbindelse med brug af mobile enheder.

Den vil blive tilgængelig i USA sammen med et SDK til tredjepartsudviklere, der forventes at blive frigivet inden for de næste få uger.

PlayBook understøtter Wi-Fi og Bluetooth, og RIM "har til hensigt" på et tidspunkt at tilbyde versioner, der også kan foretage almindelige mobilopkald, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Bluetooth-funktionen vil muligvis udgøre en anden enterprise-funktionalitet, da den gør det muligt for en bruger at parre en BlackBerry-smartphone med en PlayBook, og på den måde anvende den større skærm på tablet'en til sikker visning af enhver e-mail eller ethvert dokument på smartphonen.

Når Bluetooth-forbindelsen er oprettet, vil det være muligt at vise smartphonens indhold på tablet-pc'en, mens dataene forbliver på telefonen og kun midlertidigt caches på tablet-pc'en, alt efter hvad den givne it-afdeling håndhæver af regler.
Der er stærk understøttelse af multimedia i kraft af en touchscreen med en opløsning på 1024 gange 600 pixel og videoafspilning i fuld HD 1080p. Også både Adobe Flash 10.1 og HTML 5 understøttes.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også