SAP er nu verdens største leverandør af BI

Omsætningen på SAP's business intelligence-produkter nærmer sig et tocifret milliardbeløb.

Verdens største ERP-udvikler og verdens største business intelligence-hus.

Det kan tyske SAP kalde sig ifølge en ny IDC-rapport.

Analysehusets beregninger viser, at SAP i dag sidder på næsten 20 procent af business intelligence-markedet, som du kan læse mere om her.

Det gør den tyske it-koncern til verdens førende leverandør på området inden for salg af softwarelicenser og drift.

SAP købte i 2007 BI-virksomheden BusinessObjects, og har siden satset målrettet på at udvikle den analytiske del af forretningen.

I dag sidder SAP mere nøjagtigt på 19,5 procent af det voksende BI-marked med en omsætning på cirka 8,8 milliarder kroner.

De små vil være med
I danske SAP oplever man, at flere små og mellemstore virksomheder, SMV'erne, i stigende grad efterspørger BI-løsninger.

"På trods af, at it-investeringer generelt har været faldende i 2009, har virksomhedernes store fokus på at reducere deres omkostninger været med til at holde gang i BI-markedet, forklarer Jesper Schleimann," BI-ansvarlig i SAP Danmark.

SAP har det seneste år lanceret det Google-lignende værktøj SAP BusinessObjects Explorer, en SaaS-løsning, SAP BusinessObjects BI OnDemand og SAP BusinessObjects analytic applications, som alle er branchespecifikke værktøjer til forretningsanalyse.

"SAP leverer løsninger, der kan håndtere data fra både SAP og ikke-SAP kilder. Vi arbejder hele tiden på at udvikle konkrete værktøjer, som både er brugervenlige, men også kan tages i brug hurtigt. For virksomhederne handler det om at tage smartere beslutninger, hurtigere og dermed frigøre ressourcer for forretningen," siger Jesper Schleimann.

BRANCHENYT
Læs også