Eksporten ramt af tysk gift-skandale

Den tyske dioxin-skandale rammer nu danske landmænd. De seneste dage er den store danske eksport af levende grise til Tyskland styrtdykket. •Resultatet kan blive overfyldte stalde i Danmark.

Dioxin-skandalen i Tyskland begynder nu for alvor at påvirke danske landmænd. Fund af forgiftet foder har medført lukning af flere tusinde tyske landbrugsbedrifter, og samtidig har en række store markeder forbudt import af tysk svinekød.

Dette har medført en forværring af den økonomiske krise i tysk landbrug, og konsekvenserne forplanter sig nu til Danmark. Danske landmænd eksporterer årligt omkring 8 mio. levende grise, og langt de fleste sendes til Tyskland. Siden fundet af dioxin i de tyske foderblandinger er denne eksport imidlertid bremset voldsomt op.

»På denne årstid eksporterer vi sædvanligvis op mod 35.000 smågrise om ugen til Tyskland. Lige nu er niveauet imidlertid faldet til omkring 21.000 grise om ugen,« oplyser Peter Skov Madsen, direktør for SPF-Selskabet, der er verdens største transportør af levende grise og står for 20 pct. af den danske smågriseeksport

Peter Skov Madsen betegner det aktuelle marked i Tyskland som »nærmest depressivt«.

1 kr. kiloet

..

BRANCHENYT
Læs også