Hård kritik af skatteministeren

En række skatteeksperter retter et usædvanligt hårdt angreb mod Troels Lund Poulsen (V).

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V). Foto: JP

Et år efter sin tiltrædelse som skatteminister har Troels Lund Poulsen (V) gjort sig voldsomt upopulær blandt en række fremtrædende eksperter inden for skatteretten. Skatteministeren beskyldes bl.a. for at være fyldt med varm luft og aggressiv retorik og for at mangle reel skattepolitisk fokus. I yderste konsekvens kan det skade erhvervsklimaet i Danmark, frygter de.

»Det er fint nok, at han gerne vil profilere sig, men det skal altså ikke ske på bekostning af et godt erhvervsklima i Danmark,« siger skatteadvokaten Lida Hulgaard, der er en af de mest respekterede personligheder inden for skatteretten i Danmark, og som netop er trådt tilbage som formand for Skatterådet efter mere end fem år på posten.

Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med en række kritiske skatteeksperter, der opfordrer ministeren til at lægge sin stil om. Udover Lida Hulgaard gælder det bl.a. skatteadvokat Michael Serup, skatteekspert og tidligere formand for Skatterådet Ole Bjørn og skatteprofessor ved Aarhus Universitet Aage Michelsen.

Flere episoder

..

BRANCHENYT
Læs også