Elselskab på kant med loven i fiber-sag

Et bornholmsk fiberprojekt står til at få indtægter fra et kommunalt elselskab, som går uden om udbudsreglerne, vurderer ekspert i udbudsret.

Nesa

Et bornholmsk elværk balancerer på kant med loven om udbud i en sag om fibernet.

Sådan lyder det fra advokat og partner i advokathuset Delacour Dania, Peter Lund Meyer, der er ekspert i udbudsret og forfatter til bogen EU's udbudsregler. 
 
Virksomheden Bornholms Fibernet er netop blevet indstillet af Bornholms Vækstforum til at få statsstøtte til et fiberprojekt, der skal etableres på den vestlige del af Bornholm.
 
Det lokale og kommunalt-ejede elselskab Østkraft er i ansøgningen angivet som partner i projektet, og elselskabet indikerer, at det ønsker at blive kunde på nettet.
 
I ansøgningen står der blandt andet:
 
"Østkraft Holding A/S deltager som netværkspartner pga. selskabets interesse i fibernet. Østkraft planlægger at anvende det etablerede net i forbindelse med netstyring og som led i smartgrid demonstrationsprojekter. Østkraft har desuden egen erfaring i etablering af fibernet." 

"Hele ansøgningen forudsætter antageligt, at Østkraft laver et lovbrud," siger Peter Lund Meyer. 
  
Lovbruddet opstår, hvis den indstillede ansøgning om støtte til projektet bliver imødekommet, for så har Østkraft forpligtet sig som kunde igennem ansøgningen.
 

Afviser lovbrud

..

BRANCHENYT
Læs også