Bornholmer-formand afviser urent trav i fiber-sag

Østkraft er ikke gået uden om udbud i sag om bornholmsk fibernet, lyder det fra elværkets bestyrelsesformand.

Et endnu ikke udrullet fibernet på Bornholm har skabt hidsig debat på øen.
 
Det er virksomheden Bornholms Fibernet, der vil lægge kablerne i tomme rør i fjernvarmegrøfter, og det skal ske med støtte fra EU-midler. Derfor har virksomheden ansøgt om cirka fire millioner kroner i støtte.
 
Bornholms Vækstforum indstillede for nylig ansøgningen til støtte hos Erhvervs- og Byggestyrelsen, som skal beslutte, hvorvidt fiberprojektet skal have støtte fra EU-midler.
 
I ansøgningen, som Bornholms Fibernet har indsendt og fået godkendt i Bornholms Vækstforum, optræder det kommunale elværk Østkraft under punktet partnere.
 
"Østkraft Holding A/S deltager som netværkspartner pga. selskabets interesse i fibernet. Østkraft planlægger at anvende det etablerede net i forbindelse med netstyring og som led i smartgrid demonstrationsprojekter. Østkraft har desuden egen erfaring i etablering af fibernet," står der om Østkrafts rolle i projektet.
 
Det tolker ekspert i udbudsret, advokat Peter Lund Meyer, som udtryk for, at Østkraft omgår udbudsreglerne, når elværket på forhånd melder, at det vil anvende nettet. Denne opgave skal i udbud, da det er et kommunalt selskab, påpeger advokaten.

TDC har i bemærkninger indsendt 11. oktober til Bornholms Vækstforum undret sig over, at Østkraft ikke har sendt opgaven i udbud.

Opgaven kan ifølge TDC's i klares via mobilnettet. I samme tekst antyder TDC, at Østkraft ad omveje forsøger at etablere et fibernet. Det må Østkraft som kommunalt-ejet firma ikke ifølge loven.   
  

Afviser brud på regler

..

BRANCHENYT
Læs også