Wikileaks-spærring vil kræve fogedretskendelse

Politikere har efter Cablegate kaldt Wikileaks farlig. Men hvis danske myndigheder kræver Wikileaks spærret, vil teleselskaber kun tage imod ordrer fra en dommer, siger selskabernes brancheorganisation.

Julian Assange Wikileaks. Foto: Lennart Preiss/AP

Whistleblower-organisationen Wikileaks har efter det seneste læk af såkaldte diplomatiske telegrammer (Cablegate) fået fire tidligere danske udenrigsministre til at kalde organisationen farlig overfor dagbladet Politiken.   

Men hvis danske myndigheder vil spærre Wikileaks, vil det ikke bare lige kunne lade sig gøre.

"Så vil det være en dommer der skal tage stilling til, om vi skal pålægges at spærre," siger Jakob Willer, der er direktør for brancheorganisationen Telekommunikationsindustrien i Danmark. 
Den nu verdensberømte organisation benytter blandt andet hjemmesiden til at publicere det lækkede materiale, der menes at omfatte omkring 297 dokumenter fra den amerikanske ambassade i Danmark. 
 
Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har Wikileaks nyeste læk også fået udenrigsminister Lene Espersen (K) til at udtrykke bekymring for lækket.    
 
"Man kan heller ikke udelukke, at den type fortrolige oplysninger kan udgøre en sikkerhedsrisiko i sidste ende," siger hun til avisen. 
 

Organisation under angreb

..

BRANCHENYT
Læs også