Diskussion om boliglån skaber usikkerhed

Det skaber stilstand og prisfald på boligmarkedet, når branchefolk og politikere diskuterer et opgør med afdragsfrie lån, advarer ejendomsmæglerne.

Hvis det stod til ejendomsmæglerne, skulle nationalbankdirektøren, realkreditten og politikerne tage kampen om de afdragsfrie boliglån bag lukkede døre.

Det skaber røre i et følsomt marked, når så vigtige aktører diskuterer at sænke lånegrænserne eller helt tage et opgør med afdragsfrie flekslån i pressen, lyder det fra branchen.

»Lige så snart man begynder at rasle med sablen, skaber det usikkerhed om boligmarkedets fremtid og dønninger i hele markedet. Boligmarkedet er meget skrøbeligt, at det betyder, at markedet visse steder kan gå helt i stå,« siger formand Steen Winther-Pedersen fra brancheforeningen Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).

Han bakkes op af ejendomsmægler-kæden EDC.

»Den her diskussion er olie på et uroligt ejendomsmarked. Markedet er utroligt sårbart og har bestemt ikke brug for flere angreb,« siger kommunikationschef Jan Nordmann fra EDC.

Det er ikke helt uden grund, at markedet bliver nervøst, påpeger finansrådgiver Kim Valentin. Hvis man fjerner de afdragsfrie lån, vil boligpriserne falde 10-15 pct. Sænker man lånegrænsen 10 pct., vil boligpriserne falde 5-10 pct., vurderer Kim Valentin.

Skaber problemer

..

Læs også