Forårstegn på jobmarkedet

Flere økonomer ringer med klokken og siger, at nu falder ledigheden, kurven er vendt. Men væksten er lovlig lav til at trække en jobvækst, og verdensøkonomien kan sparke fra sig.

I adskillige måneder er den danske arbejdsløshed ikke steget - faktisk faldt den i februar i år. Det får flere økonomer til at sætte en streg i regnearket og erklære: Arbejdsmarkedet er vendt!

»Jeg synes faktisk, det ser godt ud. Jeg tror, vi kan begynde at sige, at vi har været på toppen af arbejdsløsheden, og nu vil vi langsomt bevæge os nedad,« siger Michael Stæhr, chefanalytiker i Sydbank.

Det er Danmarks Statistik, der serverede adskillige gode nyheder i går. Ledigheden faldt fra 6,1 pct. til 6,0 pct. i februar.

Det kom samtidig som chokolademaden efter en madpakke af andre gode nyheder i ugens løb - bl.a. opmuntrende meldinger om en øget tro på fremtiden fra erhvervslivet og sine steder endda en lyst til at ansætte flere folk. reviderede tal for BNP i 4. kvartal typer på en uventet fremgang i eksporten i fjerde kvartal.

Gang i væksten

..

Læs også