Vindmøllebranchens ny virkelighed

Stigende konkurrence, udflytning af danske job og modstand mod vindmøller. Debatten kom vidt omkring, da Vindmølleindustrien i går holdt årsdag.

Vindmøller er kæmpe konstruktioner, der bringer tankerne hen på svedende håndværkere, der kæmper for at få stumperne til at passe sammen.

Da Vindmølleindustrien i går stimlede sammen i Turbinehallen i Århus for at fejre sit 30 års-jubilæum og afvikle den årlige branchedag, var der ingen håndværkersved i luften eller snavs på gulvet.

I stedet bredte duften af kaffe og morgenbrød sig ud over hundredvis af fremmødte, som klædt i mørkejakkesæt - med undtagelse af få deltagende kvinder - var klar til en dag under overskriften: Velkommen til en ny virkelighed.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) var først på podiet med et indlæg præget af anekdoter, historiske fodbolddetaljer, tyske gloser og smagsprøver på Elvis-tekster.

Efter ministerens peptalk stillede branchen skarpt på, hvordan den hastigt voksende industri kan bevare sin internationale førerposition.

»Det er nødvendigt, at industrien bliver skarpere,« lød det fra Vestas-chef Ditlev Engel, som henviste til, at konkurrenterne i Asien for længst har skiftet til højeste gear.

Ingen plads til fejl

..

Læs også