Ryanair indfører nyt omstridt gebyr

Gebyrmøllen hos Ryanair fortsætter. Lavprisselskabet opkræver nu 2 euro ekstra pr. billet.

Ryanairs kunder får nu en regning på mere end 1 mia. kr. Mens Ryanair har hånet flyselskaber som SAS for at indføre brændstofgebyrer, går lavprisselskabet nu selv samme vej.

Fremover bliver hver eneste Ryanair-billet pålagt et gebyr på 2 euro. Gebyret skyldes EU-regler, som Ryanair mener er urimelige og forfordeler flyselskaberne.

Så sent som i februar i år lovede Ryanair skråsikkert, at selskabet aldrig ville indføre brændstofgebyrer og anklagede SAS for at flå kunderne:

»Den seneste stigning i brændstoftillægget er endnu en metode for SAS til at få flere penge ud af kunderne. Tillægget er obligatorisk for alle og gælder således hver billet,« siger Stephen McNamara, kommunikationschef i Ryanair, som er overbevist om, at gebyrerne får kunderne til at fravælge SAS.

»Passagererne vil vende ryggen til flyselskaber med høje priser og urimelige brændstoftillæg og i stedet vælge selskaber som Ryanair med de laveste priser og garanti for, at der ikke kommer brændstoftillæg,« sagde kommunikationschefen.

Ryan går samme vej

..

Læs også