Det er lige fedt

Vi køber masser af ulovlige slankemidler på nettet, og vi vil så gerne tage en pille, der kan gøre os slanke. Men det er en umulig kamp mod vores egen krop, som kun meget få, stålsatte vil vinde.

»Mærkelig frugt brænder fedt. Journalist taber sig 32 pund på 28 dagen.«

»Fem slankepiller der virker. De bedste slankepiller i 2010!«

Der er ingen tvivl om, at viljen til at tabe sig er der, og internettet er fyldt med overskrifter som disse. Danskerne vil også. De skyer ingen midler for at få fingre i et slankemiddel, der virker.

»Forskellige former for slankemidler er noget af det, vi ser mest af blandt ulovligt solgte lægemidler,« siger Kim Helleberg Madsen, sektionsleder i Lægemiddelstyrelsen.

Det er især kvinder, mange af dem helt unge, der finder hjemmesider på nettet og vover pelsen og bestiller hjem uden reelt at ane, hver der er i pakken.

Lægemiddelstyrelsen får pakkerne fra Skat, som konfiskerer det i lufthavnen, når det er på vej ind i landet.

»Forbrugerne, der køber produkterne, skal vide, at de dels risikerer at købe et produkt, som kan have skadelige bivirkninger, men hvor det aktive stof ikke står på pakken. Dels kan produkterne være lavet under højrisikable forhold uden nogen form for kontrol,« siger Kim Helleberg Madsen.

Medicinindustrien har endnu ikke haft held til at finde på et eneste rigtigt effektivt, sikkert middel mod fedme.

En pille i sofahjørnet

..

Læs også